Søk

mandag 20. februar 2017

Scones i farta

Minner om scones har jeg både fra min mormor og mamma som liten. Med sultne unger som helst skulle hatt noe i magen for en halvtime siden, ble stemningen raskt en annen med rykende ferske scones rett ut av ovnen, gjerne med en god kopp varm kakao til.



Til ca 12 scones trenger du:
5,5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts sukker
1/2 ts salt
100 gram kaldt smør
1 egg
1,5 dl melk


Alternativer:
Bytt ut 1 dl fint hvetemel med rug- og hvete grovbakst
Tilsett en god neve rosiner eller tranebær
Pensle med egg og dryss litt havregryn på toppen før steking
 
Fremgangsmåte:
Bland sammen nesten alt hvetemelet, bakepulver, sukker og salt. Smuldre inn smøret og tilsett melk og egg. Rør deigen sammen, men ikke arbeid deigen for hardt/lenge, da kan den lett bli seig og vanskelig å forme. Er deigen klissete, tilsett resten av hvetemelet. 
Ha deigen over på et melet bakebord og klapp deigen ut til en rund leiv ca 2 cm tykk. 
Stikk ut rundinger med et melkeglass eller en kopp og sett på bakepapirkledt stekebrett. Her kan ungene godt få bli med og hjelpe til.

Stekes i varm stekeovn på midterste rille, 225 ºC i ca 12-15 min.
Scones smaker aller best når de serveres nystekte, feks med brunost eller hjemmelaget syltetøy.


Inspirasjon til oppskrift har jeg hentet fra; trinesmatblogg







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar