Søk

Velkommen til Steike God Mat!

Steike God Mat er en matblogg for matinteresserte, med fokus på ærlig og skikkelig god kvalitetsmat fra nord.

Enten man er alene eller flere rundt matbordet, kan du her finne oppskrifter som inspirerer.

Kort om oss:

Vi er et par som holder til i Kirkenes i Finnmark, helt på toppen av kartet. I et grenseland mellom Norge, Russland og Finland møter vi både kyst og innland med store naturressurser som forsyner oss med masse råvarer av høy kvalitet.

Vi er begge vokst opp med å ta i bruk de råvarene som er tilgjengelig, gjerne så lokalt at de er hentet rett utenfor stuedøra, det faller oss derfor ganske naturlig å dele dette med flere gjennom bloggen "Steike God Mat". 
Samtidig synes vi at bruken av kortreist mat er rimelig undervurdert, og ønsker gjerne å oppfordre folk til å ta i bruk de lokale matressursene vi har. Og kanskje, kanskje noen lar seg inspirere til å ta seg tid, og kose seg med matlagingen som i dag, helst skal gå fortest mulig. 

Daniel har jobbet mange år som kokk både i inn- og utland, men holder seg i dag til å kokkelere for familie og venner. Hans lidenskap på kjøkkenet er kjøtt, og han prøver ofte ut lokale råvarer i nye og litt utradisjonelle matretter. Daniel vet å finne de rette smakskombinasjoner, og briljerer på kjøkkenet rett som det er.

Silje elsker å eksperimentere på kjøkkenet og lar seg inspirere fra mange verdenshjørner, men ofte er det skikkelig tradisjonell husmannskost som er å foretrekke. Foruten å jobbe som frilansskribent og fotograf, fungerer hun som "Daniels kjøkkenassisten", byr på søte fristelser og sanker fra naturen om høsten. 


Ulike tema vil variere etter sesongen, men i løpet av året vil vi dele:

Oppskrifter på god mat fra nord
Hverdagsbilder av "steike god mat" som inspirerer
Tilberedning av kortreist mat
Smarte tips og råd
Barnemat
Fisk og kongekrabbe
Partering av lam og rein
Tørking og røyking av kjøtt og fisk
Sanking av bær og sopp
Erfaringer med nye typer mat
Møte med lokale leverandører av fantastiske råvarer og ferdige produkt
Kursopplevelser og deling av ny kunnskap

I en uformell tone skal vi gjøre vårt beste i et forsøk på å inspirere flere til å ta i bruk lokale råvarer, og å lage sin egen mat fra "scratch". 
Å tilberede mat fra bunnen av, trenger hverken å være så avansert eller tidkrevende som så mange skal ha det til!

Så vi spør; Hvorfor spise tam og smakløs ferdigmat, når man kan spise fersk, næringsrik og kortreist deilig mat som er enkel å lage?

Vi gleder oss:)

Daniel og Silje


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar